Nordnorsk mesterskap 2019

Nordnorsk mesterskap 2019 skal foregå på Frøken Skjolds hotell. Dette var tidligere Lyngengården hotell som gjennom mange år var et veldrevet og godt besøkt hotell i Mosjøen. Hotellet har de siste årene  hatt ulike eiere, men er nå  oppkjøpt av Fru Haugans hotell.  Frøken Skjolds hotell har gode lokaliteter for å arrangere sjakkturneringer og Nordnorsk mesterskap 2019 blir første sjakkturnering i Mosjøen på mange, mange år.

Mosjøen sjakklubb har gleden av å invitere til Nordnorsk mesterskap 2019 i Mosjøen. Turneringen gjennomføres i tidsrommet 30. mai til 2. juni.

Turneringen vil gå over seks runder med betenkningstid 90 minutter + 30 sekund per trekk.

Det vil bli spilt en runde på torsdag 30. mai kveld, to runder fredag 31. mai, to runder lørdag 01. juni og en runde søndag 02. juni.

Det konkurreres i fire grupper: Gruppe Mester: over 2000, Gruppe 1: 1500-2200, Gruppe 2: 0-1499 og Gruppe Junior: Under 20 år. I tråd med tidligere praksis er Mesterklassen bare for spillere fra nordnorske klubber. I de andre klassene kan spillere fra andre klubber også delta.

Turneringsservice

Nordnorsk mesterskap 2019 har allerede fått en egen nettside i Turneringsservice som du finner her. På denne siden er det nå mulig å melde seg på turneringen.

Hotell

Turneringen vil bli arrangert i Frøken Skjolds hotell i Mosjøen. Dette var tidligere Lyngengården hotell som gjennom mange år var et veldrevet og godt besøkt hotell i Mosjøen. Hotellet har de siste årene  hatt ulike eiere, men er nå  oppkjøpt av Fru Haugans hotell.

Frøken Skjolds hotell har gode lokaliteter for å arrangere sjakkturneringer og Nordnorsk mesterskap 2019 blir første sjakkturnering i Mosjøen på mange, mange år. Spillerne kan både bo, spise og spille på samme sted.

Det er omkring 15 minutters gangavstand fra Frøkens Skjolds hotell og inn i Mosjøen sentrum.

Mosjøen sjakklubb har fått et gunstig tilbud for både overnatting og bespisning på Frøken Skjolds hotell. Detaljene om dette tilbudet finner du om går inn her.

Fordi hotellet er i en oppstartfase, må bestilling av rom skje ved å ringe Fru Haugans hotell, 751  14100. Når du ringer bør du vise til avtalen med Mosjøen sjakklubb.

Det vil også være mulig å overnatte på Fru Haugans hotell. Dette er Mosjøens største hotell og er på mange måter byens storstue. Fru Haugans hotell er også Nord-Norges eldste hotell med tradisjoner helt tilbake til 1794. Dette vil være en dyrere alternativ for overnatting enn det som gjelder for Frøken Skjolds hotell.

Reise til/fra Mosjøen

Det er mulig å komme til/fra Mosjøen med både bil, buss, tog og fly.

Mosjøen har egen flyplass nær byen. Det tar omkring 10 minutter med drosje for å komme til hotellene fra flyplassen.

For de som kommer fra Troms og Finnmark, kan det være et alternativ å ta fly til Bodø eller Trondheim, og så ta toget til Mosjøen. Togreisen Bodø-Mosjøen  er på omkring 4 timer. Togreisen Værnes-Mosjøen er på omkring 5 timer.

Mosjøen har flere togavganger i døgnet. Togstasjonen ligger ca. 400 meter fra  Lyngengården hotell.

Det går bussruter både nordover, sørøver, inn i landet og ut på mot kysten.

For detaljer viser vi til nettsidene til  busselskapene, NSB og Widerøe.

Barnesjakk

Mosjøen sjakklubb har et  betydelig barnesjakkmiljø. Vi vet også at Brønnøysund har et fint barnesjakktilbud. Vi regner med at det mange barn i landsdelen som spiller sjakk.

Da vi påtok oss Nordnorsk mesterskap 2019 var det viktig for oss å kunne gi et tilbud til barn som spiller sjakk. Parallelt med hovedturneringen vil det derfor bli arrangert en dagsturnering for barn fredag 31. mai. I denne turneringen vil det være kort betenkningstid slik at barna får spilt mot mange partier.

Barnesjakkturneringen, som var planlagt  lørdag 1. juni avlyses på grunn av kollisjon med lokalt idrettsarrangement. I stedet får barnespillere  onsdag 29. mai mulighet til å spille mot en stormester:

Benjamin Arvola fra Tromsø er regjerende  nordnorsk mester. Han er også landets ferskeste stormester. Han kommer til Mosjøen for å spille i NNM 2019. Onsdag ettermiddag/kveld får altså  barn lov til å spille mot Arvola. Han vil da spille mot mange spillere på én gang. Det øker sjansen for å vinne mot ham.

Du kan lese mer om barnesjakkturneringene ved å gå her.

Fredag 31.mai
Langlynsjakk 7 minutter + 4 sek per trekk, 9 runder.

Lynturnering

Vi arbeider med å få lagt inn en lynturnering i arrangementet. Mer informasjon om dette kommer etterhvert.

Kretsdommerkurs

Det er mangel på godkjente kretsdommere i vår krets. Dette ønsker vi å bøte på ved å arrangere et kretsdommerkurs i forbindelse med Nordnorsk mesterskap 2019. Både hovedturneringen, lynturneringen og barneturneringene vil bli brukt som øvingsarena for kursdeltakerne.

Vi regner med at klubbene tidlig vurderer hvem de kan/bør sende til kretsdommerkurs.

Du finner mer informasjon om kretsdommerkurset ved å gå her.