NNM 2019 Barnesjakk

 

I forbindelse med NNM 2019 blir det arrangert to barnesjakkturneringer. Mosjøen sjakklubb har et stort barnesjakkmiljø. På bildet ser vi fra én spillekveldene våre. Disse spillerne blir ganske sikkert å se i barnesjakkturneringene under NNM 2019.

Mosjøen sjakklubb har gleden av å invitere til  en barnesjakkturnering i Mosjøen med langlynsjakk, fredag 31. mai. Turneringen vil gå parallelt med Nordnorsk mesterskap i sjakk,  som blir arrangert i Mosjøen, i tidsrommet 30. mai til 2. juni.

Barnesjakkturneringen, som var planlagt  lørdag 1. juni avlyses på grunn av kollisjon med lokalt idrettsarrangement. I stedet får barnesjakkspillere, onsdag 29. mai, mulighet til å spille mot stormester Benjamin Arvola.

Benjamin Arvola fra Tromsø er regjerende  nordnorsk mester. Han er også landets ferskeste stormester. Han kommer til Mosjøen for å spille i NNM 2019. Onsdag ettermiddag/kveld får barn lov til å spille mot Arvola. Han vil da spille mot mange spillere på én gang. Det øker sjansen for å vinne mot ham.

I  Mosjøen koster det ikke noe for barn å spille sjakk. Det vil heller ikke bli noen turneringsavgift for noen av barnesjakkaktivitetene.  Vi har fått sponsorer som dekker utgiftene til dette.

Det vil bli premiering, men hva/hvordan premiene vil bli, har vi ennå ikke fått avklart.

Onsdag 29. mai: Spill mot en stormester

Stormester Benjamin Arvola stiller opp og spiller mot barn på ettermiddagen eller kvelden. Vi kommer tilbake til eksakt tidspunkt seinere.

Fredag 31. mai: Langlynsjakk

Langlynsjakk spiller vi mye i Mosjøen. Her settes betenkningstiden til 7 minutter + 4 sekunder tillegg per trekk. Hvert parti vil erfaringsmessig vare opptil 15 minutter og kanskje noe mer.

Oppmøte kl. 10. Turneringen vil være ferdig til ca. kl. 14. Det vil bli en pause etter femte runde.

Du kan melde deg på langlynsjakk-turneringen ved å gå her.